CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Música de anuncios


Get a playlist! Standalone player Get Ringtones

jueves, 8 de enero de 2009

Aplec dels Ports


Enguany, i ja són XXXI edicions, milers de joves es donaran cita al conegut com Aplec dels Ports. Aquest esdeveniment, el més important musicalment parlant per a aquesta comarca, tindrà lloc en aquesta edició a La Mata.

L’Aplec dels Ports va començar a funcionar a l’any 1978 al poble de La Todolella, i ha sigut fidel a la seua cita amb el calendari durant els últims 30 anys, amb l’única abstenció a l’any 2006. Aquesta festa encara que han passat tants anys, continua tenint molt present quin va ser l’objectiu de la seua creació i quins són els valors que cal inculcar i mantenir pel be d’aquesta comarca, any rere any. Aquet propòsit no és altre que el de donar a conèixer a la resta del món, l’existència d’una comarca que amb l’ajuda de la gent jove, lluita per no caure en l’oblit, sobretot institucional, y que lluita per mantenir viva una cultura i una llengua: La catalana.

Com ja em dit any rere any els joves s’ajunten a un poble diferent de la comarca, per gaudir de música, espectacles, xerrades..... tot això amb el nexe comú de la llengua i la cultura.

L’Aplec dels Ports a més, no es tracta només de un esdeveniment de festa i música per a gent jove, doncs es una festa molt ben rebuda per part de les poblacions que hi participen i de tota la gent que hi viu a la comarca. Hi ha que pensar que durant aquestes dades els pobles i les seues gents reben una bona quantitat de ingressos, i a més, com a la majoria de poblacions han destacat...”Els joves donen alegria i vitalitat a molts pobles quasi deserts durant la resta de l’any”.

Els grups que hi participen, tenen la llengua catalana com a principal idioma, i a les seues lletres podem trobar missatges de reivindicació tant social, com cultural i polític. Son habituals grups com La Gossa Sorda, Obrint Pas, Almorranes Garapinyades, Malagana, Agraviats....A més es sol contar amb actuacions de personatges famosos dins la cultura catalana com Albert Pla o Feliu Ventura entre d’altres.

Així doncs L’Aplec es ratifica com un dels esdeveniments musicals i culturals més importants de les nostres terres a l’estiu. Animeu-vos a participar en aquest projecte i sereu ben rebuts allà on L’Aplec deixi la seva empremta. Recordeu aquest any a La Mata!!! Reviscolem!!!


0 comentarios: